Concreet doel. Met een concreet doel raak ik gemotiveerd en weet ik welke stappen ik moet zetten.

Podcast van interview met Christiaan Bouwmeester van ict bedrijf inQuisitive.

Christiaan bouwmeester – duursporter en directeur

Het 1e inteview in de reeks Fitte Baas in Fit Bedrijf is met Christiaan Bouwmeester. Christiaan bouwmeester (LinkedIn) is directeur van ict bedrijf inQuisitive. En hij is een sportman die challenges aangaat en uitloopt zoals triatlons, marathons en de Ironman Les Sables D’Olonne uit (Zwemmen 1,9 km, wielrennen 90 km, Hardlopen (21 km-halve marathon). En nu traint Christiaan voor de SwimRun van 28 km in en rond de Lauwersmeer in September.
Christiaan is getrouwd en vader van 3 kinderen – en hij vindt het gezin belangrijk en besteedt daar veel tijd aan.

Christiaan Bouwmeester directeur-sportman - finish 42km prutmarathon

Christiaan na de finish van de prutmarathon 

Enkele markante quotes van Christiaan uit het interview:

  • “Het is bewezen dat als mensen goed in hun vel zitten, en goed is dan over het brede spectrum zowel mentaal en fysiek, dat ze beter presteren. Dat ze meer aankunnen. En beter met stress om kunnen gaan” En Christiaan handelt daarnaar.
  • “Ik heb een doel nodig om naar toe te trainen.”
  • “In mijn leiding geven wil ik mensen ontwikkelen.”

Doel en proces 

Zowel in zijn rol als directeur van inQuisitive als in zijn rol en als sporter raakt Christiaan gemotiveerd met een concreet doel. Met een doel “Weet ik waar ik naartoe moet werken en welke stappen ik moet zetten. Dan wordt het een soort van proces en dat proces vind ik heel leuk.”
Als sportman vindt hij het leuk om uitgedaagd te worden om een challenge te doen. Als directeur vindt hij het proces om doelen te halen motiverend en boeiend; het geeft focus.

Christiaan Bouwmeester trainen

Ik doe er veel aan dat mijn mensen goed in hun vel zitten.

Christiaan vindt het belangrijk dat medewerkers (mijn mensen, zegt hij) zich ontwikkelen. “Als mijn mensen goed in hun vel zitten, mentaal en fysiek, presteren ze beter. Hoe gezonder mensen zijn des te beter ze presteren en hoe makkelijker hun werk voor ze is”. En inQuisitive faciliteert dat zeer ruim op allerlei manieren van trainer, psycholoog, haptonoom tot omscholingen. Christiaan zegt “dat elk bedrijf dat eigenlijk zou moeten doen. Het is een paradepaardje van mij”.

Fitte voorbeeldfunctie

Voordelen voor het bedrijf door een fitte directeur: “Ik denk dat je als leidinggevende in een bedrijf een voorbeeldfunctie hebt” en “Ik denk dat mensen best wel eens geprikkeld worden door de sportieve dingen die ik doe”. Zo heb ik met alle mensen een vitaliteitsscan gedaan, dat geeft hun een bepaalde bewustwording.

Ik kan niemand dwingen

Hierbij is belangrijk dat voor de mensen die willen er wel begeleidingsmogelijkheden zijn om er wat aan te doen. “Want niet iedereen wil dan meteen iets doen, en ik kan niemand dwingen” en soms hebben mensen daar een voor hun gunstig moment voor nodig. “Prikkelen is èèn en dan moet je ook de daad bij het woord voegen als ze ermee aan de slag willen”.
En nadelen? “Ik kan me best voorstellen dat sommige mensen denken daar heb je hem weer.” 

Interviewreeks met Christiaan Bouwmeester by Oscar Sijtsma
  • Interviewreeks met Christiaan Bouwmeester

Deel dit bericht

Nog meer blogs!

een afspraak maken met oscar

Mijn afspraak maken

Wil je persoonlijk kennismaken? Dat kan! Laat in het formulier hiernaast even je gegevens achter. Dan krijg je gegarandeerd een antwoord terug.

Heb je andere vragen en/of opmerkingen? Ga dan naar de contact pagina en vul daar het formulier in. Je kunt ook gelijk bellen of e-mailen.