Door een medisch wakeup call weer gaan sporten en nu gezonder en fitter dan ooit.

Podcast van interview met Stefan van Diggelen van Optimizers Group

Stefan van Diggelen (LinkedIn) is directeur van ict bedrijf Optimizers. En hij is een sportman die Crossfit challenges aangaat en volbrengt. Momenteel traint hij zelf volgens het Mayhem Compete programma; een programma voor “Crossfit competers who like suffering on a daily bases” zoals de oprichter van het programma het uitlegt. Stefan is getrouwd en vader van 3 kinderen van 15 tot 21 jaar. Hij vindt zijn gezin belangrijk en besteedt daar veel tijd aan.

Markante quotes van Stefan

  • “Crossfit heeft mij geleerd dat van veel dingen waarvan ik denk dat ik het niet kan, ik het uiteindelijk toch wel kan.” “Dat is hetzelfde als in mijn bedrijf, dat ik eigenlijk geen ‘nee’ accepteer voor mezelf.” 
  • “De lat leg ik hoog, en ik ga er vol voor en doe wat nodig om het te behalen”.
  • “Voor mij is in leiderschap het allerbelangrijkst om betrouwbaar te zijn en er altijd te zijn voor de mensen die je nodig hebben”.
  • “We zoeken (zie vacatures) hier vakidioten”
  • “Inmiddels zijn er in dit bedrijf 3 mensen Crossfit level 1 instructeur”.
Stefan van Diggelen-Crossfit-trainen
Interview Stefan van Diggelen Fitte Baas van Optimizers

Van minder gezonde leefstijl naar Crossfit train & eet patroon

Door het ondernemen en een druk gezin kreeg hij geleidelijk een levensstijl die ‘niet zo gezond’ was. Dat leidde tot een ‘aanzienlijk verhoogd cholesterol’. (Dit is een voorbode voor serieuze risico’s op hart- en vaatziekten). Het was voor hem de trigger, om weer flink te gaan sporten – ook omdat de medicijnen ‘geen succes waren’. Vroeger was Stefan een fanatieke hardloper dus hij wist wat sporten is. Hij is gaan trainen met een personal trainer; eerst 1x per week, later 2x. Toen hij fit genoeg was, is hij fanatiek aan het Crossfit trainen geslagen. Inmiddels is hij min of meer verslaafd geraakt aan Crossfit en traint 4 à 5 keer per week het snot voor de ogen!
Door deze ommekeer is Stefan nu sterker dan hij ooit is geweest. Mede door de veelzijdigheid van Crossfit: een combinatie van gymnastics, conditiesport en krachtsport. Op zijn 47e is hij inmiddels in ‘the best shape ever’ en hij denkt dat dit alleen nog maar beter gaat worden.

Optimizers gemeenschappelijke ruimte faciliteiten voor activiteiten

Discipline in trainen en werk door facilteiten organiseren.

Hoe hij die discipline volhoudt? Luister de podcast en dan hoor je hoe hij het zo organiseert, dat hij nooit een excuus heeft om niet te trainen.
En daarmee heeft hij het trainen verweven in zijn dagelijks leven. Ook als directeur gebruikt hij dit principe van faciliteiten organiseren om zijn doelen te behalen – ook als het moeilijk is.

Bijzonder dat Stefan en Christiaan Bouwmeester (in interview 1 link), de principes die ze toepassen in hun training ook gebruiken om de ambities en doelen in het werk te behalen.

crossfit trainen op het werk Stefan van Diggelen

Effecten Fitte Baas op het bedrijf

Wat zie je als voordelen voor het bedrijf door een fitte directeur? “Nou vooral dat medewerkers hier altijd kunnen sporten. In het begin toen ik hier sportfaciliteiten creëerde, hoopte ik dat iedereen aan de Crossfit ging. Maar dat is natuurlijk ieders eigen keuze.” Niet iedereen hier is sportief of vindt het leuk. We nodigen mensen uit om mee te doen. En nu zien we dat er verschillende groepjes zijn ontstaan die op verschillende tijden en manieren trainen.

Thuis voelen op je werk

Daarnaast vind ik het belangrijk dat je binnen Optimizers je gewoon thuis mag voelen ook als je minder sportief bent.

Effect op ziekteverzuim, productiviteit en sfeer

Sporten op het werk heeft voor Optimizers meerdere voordelen: Het draagt bij tot een lager ziekteverzuim. En een sportsessie tijdens de lunch zorgt voor een hogere productiviteit in de middag. En op het werk trainen is efficiënter qua tijd en geeft een positieve sfeer. Stefan: “We hopen hiermee iets extra’s te bieden voor onze werknemers. Dat maakt ons een aantrekkelijk bedrijf om bij te werken. “

Optimizer Group is succesvol in groei en resultaten. Dat bleef niet onopgemerkt. Nu vijf jaren op rij wint Optimizers de FD Gazellen Award.

Stefan van Diggelen--uitreiking Gazelle award BNR-al 5 jaar op rij

 

 

 

Optimizers-Je thuis voelen op je werk-2
Optimizers-Je thuis voelen op je werk

Verder praten of vragen

Wil je meer te weten komen? Beluister onderstaand blog.

Wil je verder praten of heb je vragen?
Neem gerust contact op met ons.

Stefan van Diggelen-CEO Optimizers
Stefan van Diggelen  
Je kunt via Oscar met Stefan in contact komen. 
Oscar Sijtsma-Lifestyle improvement coach
Oscar Sijtsma        oscar@byOscar.nl
Podcast Interview Fitte Baas voor Fit Bedrijf (2) door byOscar met sportman Stefan van Diggelen directeur Optimizers Group (20 minuten) by Oscar Sijtsma met Stefan van Diggelen
  • Podcast Interview Fitte Baas voor Fit Bedrijf (2) door byOscar met sportman Stefan van Diggelen directeur Optimizers Group (20 minuten)

Deel dit bericht

Nog meer blogs!

een afspraak maken met oscar

Mijn afspraak maken

Wil je persoonlijk kennismaken? Dat kan! Laat in het formulier hiernaast even je gegevens achter. Dan krijg je gegarandeerd een antwoord terug.

Heb je andere vragen en/of opmerkingen? Ga dan naar de contact pagina en vul daar het formulier in. Je kunt ook gelijk bellen of e-mailen.