Oscar Sijtsma

Met de resultaatgerichte, pragmatische begeleiding
bereik je jouw vitaliteit en figuur.

Uniek is dat mijn aanpak gebaseerd is op 4 pijlers.
Daardoor krijg jij echte resultaten.

Mijn passie ligt in het begeleiden van mensen naar geluk en gezondheid.

Wat ik doe?

Als life style coach begeleid ik jou naar een betere versie van jezelf. Of je wilt verbeteren naar een fit figuur, gezond gewicht, krachtige conditie of gewoon gelukkig met minder stress met mijn aanpak en ervaring lukt het je. Mijn doel is om jou opnieuw contact te laten maken met je principes, jouw prioriteiten en kernwaarden. Je ziet onder ogen welke onzekerheden en belemmerende overtuigingen je tot nu toe tegen hielden om je eigen krachtige keuzes te maken. Je herpakt een mentale attitude die past bij de manier waarop je wilt leven. Vanuit die mindset neem je jouw beslissingen en maak je jouw keuzes om jezelf te verbeteren in je werk, gezondheid en geluk.

High performance lifestyle coaching
Ik help mensen om meer regie te pakken over hun leven. Dat is wat mij in coaching veel voldoening geeft. In het bedrijfsleven heb ik veel organisaties als lean interim consultant door verbetertrajecten geleid. Vaak coachte ik het management daarbij naar een nieuwe manier van leiderschap.

Nadat ik in 1990 afstudeerde van mijn studie Voeding en Gezondheid aan de Wageningen University werkte ik in het bedrijfsleven. Daarnaast heb ik actief gesport vooral in karate, fitness / krachttraining en mountainbiken. Naast mijn werk ben ik een gepassioneerd zeiler. Als internationaal zeilinstructeur kreeg ik veel voldoening als mijn klanten hun angsten los durfden te laten. Diezelfde voldoening ervaar ik als ik mijn klanten gezonder en gelukkiger zie worden.

Kom vrij van je hindernissen
Kenmerkend in mijn aanpak is dat ik vanuit je huidige situatie begin. Daarin onderzoeken we wat jou tegen houdt en wat maakt dat je dat niet kan veranderen. Vervolgens gaan we bepalen wat je wilt en wat daarvoor nodig is. Dan hebben we de basis. Dat klinkt makkelijk maar kan een diepgaand, pijnlijk en bevrijdend traject zijn.

Je gaat uitwerken wat jouw wens, doel of droom is en dat maken we heel concreet. En vervolgens maken we samen een plan van aanpak. De hindernissen die je daarbij ziet, voelt en kent vertaal ik naar oefeningen. Dit kunnen mentale of fysieke oefeningen zijn.

Word zelf gemotiveerd
Ik motiveer je om daadwerkelijk aan de slag te gaan. Mijn stijl is enthousiasmerend, maar ik hou ook van doorpakken. Ik denk dat ik iedere smoes of reden van uitstel wel ken (en herken) en je kunt erop rekenen dat ik je er niet mee weg laat komen. Ik schuw daarin de confrontatie niet. Steeds met respect en de nodige humor.

Coachingsvormen
In mijn coaching pas in de principes van verschillende coachingsvormen toe waarin in getraind ben. Je hebt al kunnen lezen dat ik mijn diverse achtergronden combineer. Je vind elementen terug uit mijn achtergrond als coach en consultant, voedingsexpert, fitnesstrainer, zeilinstructeur en mijn passie voor martial arts (kyokushin karate). En uiteraard gebruik ik daarbij met mijn levenservaring als mens, man, echtgenoot, vader en opa.

before

Ik was klaar met stress, overgewicht en moe zijn, de negatieve spiraal.

In 2019 werd ik zelf met mijn neus op de feiten geduwd en voelde dat mijn werk me te veel stress opleverde en te weinig voldoening gaf. Na 30 jaren werken in het bedrijfsleven wilde ik het roer omgooien.

Ik was klaar met deadlines, targets en met het gevoel dat ik me bij elke nieuwe klant weer opnieuw moest bewijzen. Ik had genoeg van lange werkdagen, filestress en mijn overwegend zittend bestaan.

Ik ergerde me eraan dat ik minder tijd aan mijn privéleven besteedde dan me lief was. Mijn vrouw en inmiddels volwassen kinderen en kleinkinderen waren te veel op het tweede plan gekomen. Door alle stress was ik beland in een negatieve spiraal van ongezond eten, onvoldoende sporten en vaak moe zijn. Als ik in de spiegel keek zag ik een te dikke en gestreste man!

Oscar Before
Get Fit Lifestyle programma

AFTER

Grote verandering

Ik besloot het over een andere boeg te gooien. Met mijn baan stopte ik en ben een ander bestaan begonnen! Aansluitend op mijn vroegere studie voeding en mijn passie voor sport ben ik eerst mijn eigen leefstijl drastisch gaan veranderen. Ik ben opnieuw gaan studeren op het vlak van training, voeding en leefstijl coaching. Het spreekt voor zich dat mijn energielevel enorm is gestegen. Ook ben ik ruim 10 kilo afgevallen, is mijn conditie veel beter en ervaar veel meer balans in werk/privé.

Nu wel fit, gezond gewicht en vitaal
Nu ben ik lifestyle improvement coach. Grappig is dat ik op deze manier weer haakjes kan maken met mijn ervaring in het bedrijfsleven! Ik begeleid mensen te ontdekken dat een gezonde levensstijl doorwerkt in je zelfbeeld, je geluk en je vitaliteit.

Uniek is dat Oscar's aanpak gebaseerd is op 3 of 4 pijlers.

De Pijlers

Oscar combineert zijn jarenlange ervaring met deze pijlers in de coaching en training van zijn klanten.
Dit kan gericht zijn op leefstijl, figuur en fitheid maar ook in combinatie met werk-privé performance.
De expertise is gebaseerd op de combinatie van een reeks opleidingen en trainingen op onderstaande gebieden.
Door die mix worden je doelen behaald en weet je hoe je die kunt vasthouden.

Voedingsexpert
Personal trainer
Business coaching
  • 30 jaar ervaring in bedrijfsleven.
  • Vele reorganisaties en verbeterprojecten.
  • Executive coaching.
  • Personal performance coach.
  • Master bedrijfskunde  (MBA).
  •  Lean black belt.